OM OSTE-VM

OST I VERDENSKLASSE

Mer enn 3000 oster fra hele verden samles i Grieghallen i Bergen fredag 2. november. Der skal ostene bedømmes av 230 internasjonale ostedommere, og kjempe om å bli kåret til verdens beste ost. Bedømmelsen vil foregå i Dovregubbens Hall i Grieghallen under mat- og drikkefestivalen Matnasjonen Norge. Finalen i World Cheese Awards går av stabelen fredag kveld, og er åpen for publikum som ønsker å bli med på en underholdende ostefinale med BBC-programlederen Nigel Barden i spissen. 

Matnasjonen Norge er en stor mat- og drikkefestival som arrangeres i Grieghallen 2.-3. november. Festivalen vil by på et mangfold av norsk lokalmat og -drikke hvor osten står i sentrum. Fredag 2. november vil konkurransen World Cheese Awards avholdes midt på festivalområdet i Dovregubbens Hall, slik at publikum kan se bedømmelsen og lukte ostene på avstand. Festivalen fortsetter lørdag 3. november, og da omgjøres konkurranseområdet til et stort ostebord hvor publikum kan kjøpe billetter til guidede osteturer organisert av internasjonale eksperter.

World Cheese Awards er en av verdens største ostekonkurranser, og eies av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food. I 2016 ble den norske osteprodusenten Tingvollost kåret til vinner av konkurransen med sin blåmuggost Kraftkar, og siden dette har HANEN og Norsk Gardost arbeidet for å arrangere World Cheese Awards i Bergen. Statsråd Jon Georg Dale lanserte denne nyheten under fjorårets World Cheese Awards-finale i London.

Information in English

 

Se lanseringsfilmen her.

Påmelding til World Cheese Awards 2018 er stengt.