• trude

Katharina Sandberg Lund

Rundt 230 internasjonale- og utenlandske dommere skal bedømme mer enn 3000 oster fra hele verden. Vi har tatt en rask prat med noen av de norske dommerne. Møt Katharina Sandberg Lund entusiastisk formidler av alt som har med OST å gjøre. Utdannet servitør med erfaring fra Restaurant D’Artagnan, A Touch of France og Victor. Har ledet Norges- og Oslo Servitørlaug; arrangert og vært dommer i OsloCup for servitørlærlinger og hadde i en årrekke ansvaret for de største ostediskene i ICA kjeden. Har de siste syv årene vært leder i OsteAkademiet, hos OsteCompagniet, et datterselskap av TINE. OsteAkademiet holder ostekurs for dagligvarehandelen over hele landet. Har også vært dommer under NM i Norsk Gardsost de to siste årene.


· Hvordan er det å skulle være dommer i Oste-VM, en av de viktigste konkurranser for ost i verden?

- Det er en stor ære å få være med som dommer. Jeg ser fram til å få oppleve deilig ost fra hele verden sammen med andre osteelskere. I tillegg regner jeg med å få enda mer kunnskap om ost.


· Hva kan være verdien av at Oste-VM arrangeres i Norge?

At flere vil få øynene opp for de mange fantastiske norske ostene som elskes frem i hele landet.


· Hvordan kan vi inspireres til å smake nye norske oster?

- Produsentene er i dag flinke til å stille opp på ulike markeder og festivaler.

Dagligvarehandelen må bli enda flinkere til å sette av tid til ostedisken slik at kundene får se og smake alt det Norge har å tilby.


· Hva er ditt beste osteminne?

- Det er vanskelig å velge et osteminne. Min mamma tok meg på fersken i spiskammeret da jeg var to år gammel, da satt jeg og mesket meg med Roquefort.

Jeg har fått smake en 11 år gammel Norvegia, spist fermentert Ricotta hos en gårdsyster i Italia og snust og smakt meg gjennom mange meierier i Norge. Alle er gode minner.


· Hva er ditt beste serveringstips til ost?

- Det trenger ikke å være så komplisert. Finn frem noen få gode, romtempererte oster og brukt det du har i skapet; rist litt brød, finn frem syltetøy eller spekemat, nøtter eller frukt – så er du mål.

170 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle