• trude

Norges største oste-innsamlingsaksjon

- Innsamlingen har tatt tid og prosessen har vært både morsom og omfattende, forsikrer Elin Hodne i HANEN som, sammen med Norsk Gardsost, har stått bak innsamling av tekst og bilder fra ystere i hele landet. Nå er endelig ostebilaget i magasinet Mat fra Norge klart. Det har blitt en sann gave til alle osteelskere!


Mer enn 240 oster er samlet inn i Mat fra Norge sin septemberutgave. Målet har vært å presentere det norske ostemangfoldet i en egen utgave opp mot OsteVM. Uttakskriteriet var at ostene skulle være tilgjengelige i butikk.

Dermed startet den store foto og tekstjakten.


Fast mal

- I samarbeid med Mat fra Norge, utviklet vi en egen mal som dekket det enkelte produkts råvare, - hvilke type mat og drikke som passet til, - og hvor osten kunne kjøpes. Innsamlingen foregikk via mails og telefon, forteller Elin.- Målet var å gi leserne en brukervennlig oversikt med praktiske serveringstips og kontaktinfo til den enkelte yster.


Fotomateriell en utfordring

– Hver osteprodusent ble kontaktet med oppfordring om å sende en kort tekst med bilde av osten/e. Den største utfordringen har vært å få tak i bilder som egner seg til trykk. Vi har prøvd å bidra med tips og råd underveis, forteller hun. - Det har blitt noen runder med purring for å få alt materiale på plass, så det er ekstra moro å se det endelige resultat.


Til inspirasjon og matglede

Resultatet har blitt et 50 siders bilag med bilder og kontaktinfo til de ulike ysterne. - Det er blitt rene ostebibelen, sier Elin fornøyd. – For et mangfold og for noen gode produkter! Gjennom innsamlingsarbeidet har det også blitt mange nye, hyggelige bekjentskap for meg. Vi pleier ofte å ha ost på bordet når vi har besøk. Med denne oversikten over ”Kremen av norske oster”, skal det bli ekstra moro å ta frem de norske. Spennende også å få vite litt om historien bak de norske ostene, - det er vårt eget, på en måte.

141 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle