• trude

Tom Berg

Rundt 230 internasjonale- og nasjonale dommere skal bedømme mer enn 3000 oster fra hele verden. Vi har tatt en rask prat med noen av de norske dommerne.

Møt Tom Berg som har jobbet med ost siden 1997 hos Oluf Lorentzen. Norges største osteimpoertør har i dag et lagerført sortiement på over 400 oster, samt skaffeportefølge på over 1000 oster. Tom har reist, smakt, testet og solgt oster fra de beste osteland i over 20 år.- Hvordan er det å skulle være dommer i Oste-VM, en av de viktigste konkurranser for ost i verden? :

- Stas å være med, få lov til å være en del av dette, er ydmyk til alt godt håndverk som ligger til grunn for å få laget god ost, synes det kan være vanskelig å konkurrere på smak, men at det arrangeres oste VM setter fokus på ost og det liker jeg veldig godt.


- Hva kan være verdien av at Oste-VM arrangeres i Norge? 

- Ost kommer på agendaen og en fantastisk mulighet til å vise frem mangfoldet og gode smaker som er tilgjengelig.


- Hvordan kan vi inspireres til å smake nye norske oster?

- Vi har siste fem år jobbet godt med mange Norske produsenter, tror hemligheten er å gjøre Norske oster kjent og mer tilgjenelig det har kommet masse bra og mye spennende på gang.


-Hva er ditt beste osteminne?: Når jeg står i Parmareggio og åpner et 36 kg hjul med en godt lagret Parmesan, spikker ut biter og drikker Prosecco av plastglass.


· Hva er ditt beste serveringstips til ost?

- Server osten temperert, større stykker å færre slag, aldri rett fra kjøleskap og dropp grønnsaksfatet…

59 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle