• trude

Tore Espenes

Rundt 230 internasjonale- og nasjonale dommere skal bedømme mer enn 3000 oster fra hele verden. Vi har tatt en rask prat med noen av de norske dommerne.

Møt Tore Espenes som har jobbet i restauranter og hotell siden 2003 og som i dag er kjøkkensjef på Hotel Norge, Scandic.


- Hvordan er det å skulle være dommer i Oste-VM, en av de viktigste konkurranser for ost i verden?

- Veldig hyggelig å bli invitert til å være dommer! Det er en stor ære å få lov til å være med å dømme på et så stort arrangement som Oste-VM, og spesielt når det er i Bergen som er min by!


- Hva kan være verdien av at Oste-VM arrangeres i Norge?

- Det må vel være verdien av å vise våre norske varer internasjonalt, og forhåpentligvis gi produsentene mulighet til å komme på markedet også i utlandet


- Hvordan kan vi inspireres til å smake nye norske oster?

- Gjennom eksponering av ostene der menneskene er vil nok gi folk muligheter til å prøve og friste de til å smake nye oster. I landet er det utallige produsenter av ost, og dersom folk får dette ut på butikker og markeder i sitt nærområde så vil nok dette inspirere til å smake på både nye oster og de som allerede har vært tilgjengelig en stund. Det handler nok mye om tilgjengelighet på produktene


- Hva er ditt beste osteminne?

- Det er da eg jobbet i Genova, Italia, og kjøkkensjefen tok meg med til en liten gård hvor de laget ost. Hva osten het, eller hva den ble brukt til aner eg ikke da ingen snakket engelsk – men osten, som var laget av en dame som sikkert var langt over 90 år var helt utrolig! Glemmer aldri smaken av denne, og kommer mest sannsynligvis aldri til å smake den igjen..


- Hva er ditt beste serveringstips til ost?

Finn frem den osten du selv liker best, temperer den, spis den.

187 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle